Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос'че за масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос'че за масло

Възможно ли е да ми харчи масло понеже маслото е рядко.. Valvoline някво си .. ? Направих 7000км от как съм го сменил и на щеката ми е до последната пипка, отидах консултирах се казаха ми, че Valvoline масло на такава кола не се слага.. а селения много дебело ми идва сега мисля да сложа Castrol някъв по гъстичък.. ако може някой да ме светне по въпроса много ще съм му благодарен..

П.С. Алфа 156 съм

Не можах много да разбера колко е изяла, но ако не си доливал за 7000км, колкото и да е спаднало нивото направо си ОК!
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

сложи м10д ем евтино ем няма да го гори
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Re: Въпрос'че за масло

Първоначално публикувано от B0R1SLAV
        Възможно ли е да ми харчи масло понеже маслото е рядко.. Valvoline някво си .. ? Направих 7000км от как съм го сменил и на щеката ми е до последната пипка, отидах консултирах се казаха ми, че Valvoline масло на такава кола не се слага.. а селения много дебело ми идва сега мисля да сложа Castrol някъв по гъстичък.. ако може някой да ме светне по въпроса много ще съм му благодарен..

П.С. Алфа 156 съм

тва бензин или дизел - за бензин се слага 10w40 може и да не е селения, но разправят че е нормално да гори малко (т.е. дори и селения да е нормално да изгори примерно половин литър на 15к км)

Я да използвам темата да попитам колко точно голям проблем е ако колата има 5л масло вместо 4.4 както е по книжка, щото вчера сменях и майстора го изсипа всичкото, като го питах що и той авторитетно каза че на тия коли и по 7 сипвал с което ме загуби като клиент (мързеше го и не ми смени въздушния филтър)

П.П.: ако някои е от търново или региона може да пише на Л.С. да му кажа кой е майстора и къде да избягва да ходи.
        Honda CB 500
        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Кви 7 литра бре? То ще прелее прз щеката ако и налее 7 литра.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

За бензинов мотор до сега на двете коли съм слагал Castrol Magnatec 10w40 полусинтетика. 156-цата ми хвана точно 4 л, а по книга е 4.2. Аз бях купил 5 л и 1л стои резерва. До сега съм минал 3000км и нивото не е мръднало. Майстора ми каза да подържам нивото поне на средата между двете граници. ТС мотора е 16V и изисква високо ниво на маслото. Не се лъжете да сипвате по-гъсто масло примерно 15w40. Трудно ще маже клапаните и валовете на главата и може да шуми повече. Ако се долива до 1 л между двете смени не е проблем. Важното е отзад да не пуши сиво-син пушек и да мирише на изгоряло масло. Друга причина за загуба може да е от гарнитурите.

156 2.0 ТС'99 г.
            155 1.8 ТС'93 г.

Comment

Първоначално публикувано от oem
              Кви 7 литра бре? То ще прелее прз щеката ако и налее 7 литра.
              е то е ясно, щото и при 5л е прелял поне 600 грама въпроса е сега какво може да стане и как да си върна 600 грама в бутилка.
              Honda CB 500
              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Отиваш на канал. Развиваш леко пробката на картера то ще тръгне лека струика масло. На бутилката слагаш една фуния и като стигне 600 гр. завиваш пробката. После гледаш щеката дали нивото е добре и ако има нужда доливаш, ако няма прибираш си маслото и готово.

А до това какво може да стане? Ами нищо какво да стане. То не е кой знае колко в повече. Ако щеката не ти показва много над максимума няма от какво да се плашиш си мисля.

Comment

СЕЛЕНИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ това му е майката. Пералнята живее по дълго с калгон.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    сложи м10д ем евтино ем няма да го гори
                    М10С е по добре) При избора е важно какви са качествата на маслото, и най гъстото масло ако при по висока температура става като вода , първо все едно нямаш масло и второ ще ти гори масло...
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

................................

А до това какво може да стане? Ами нищо какво да стане. То не е кой знае колко в повече. Ако щеката не ти показва много над максимума няма от какво да се плашиш си мисля.
                      Сипи толкова масло на твоята,карай и после ни кажи как са семерините ти.
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Re: Въпрос'че за масло

Първоначално публикувано от B0R1SLAV

П.С. Алфа 156 съм
                        Аз пък мога да поспоря с теб моето е Valvoline 10w40 и съм минал 8000км и не е мръднало, доста хора казват, че Selenia си го гори колата!
                        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                          ................................

Сипи толкова масло на твоята,карай и после ни кажи как са семерините ти.
                          Аз като налях 4,2 литра нивото ми е малко под максимума. Може би 1 мм под максимума. Бе хубаво е да источи малко.

Comment

CASTROL 10W-60. Това е маслото за 156!
                            Това ми го препоръчаха във фирмения сервиз на Алфа Ромео в Германия,откъдето докарах мойта Алфа.

Comment

Аз пък карам с Motul моята
                              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                              X